Nieuwsbericht

Jongere generatie iets wantrouwiger ten opzichte van vaccinatie

Het vertrouwen in vaccins blijft groot in België. Toch sluipt er een zeker wantrouwen binnen bij de jongere generatie ten opzichte van vaccinatie. Betrouwbare informatie en sensibilisering zijn belangrijker dan ooit. Dat blijkt uit een enquête van het magazine Bodytalk bij 4.416 Belgen.

Vragen over bijwerkingen

Eerst het goede nieuws: 92% van alle deelnemers aan de enquête vindt vaccins belangrijk voor kinderen. Hetzelfde percentage ouders liet zijn kinderen alle aanbevolen vaccins toedienen. Toch is de jongere generatie blijkbaar iets wantrouwiger. Slechts 52% zegt er alle vertrouwen in te hebben dat vaccinaties de gezondheid van een kind ten goede komen. "Jonge mensen stellen zich meer vragen over nevenwerkingen en informeren zich vaker vooraf over het nut van vaccins dan de oudere generatie", aldus Bodytalk. Ouderen laten zich ook meer vaccineren tegen de griep dan jongeren.

Blijven informeren en communiceren

Dat sluipende wantrouwen ten opzichte van vaccins heeft onder meer te maken met de foute informatie op het internet. Het is dus belangrijker dan ooit om te blijven sensibiliseren rond het belang van vaccinaties om ernstige ziektes en epidemieën te voorkomen. Bovendien behoren vaccins tot de veiligste producten en is het risico op bijwerkingen verwaarloosbaar in vergelijking met de risico’s van de infectieziektes zelf.

Meer info

Ontdek onze brochure Vaccinaties bij kinderen.

Bekijk onze terugbetaling voor vaccins.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena