Nieuwsbericht

Immuuntherapie voor patiënten met longkanker sinds 1 mei 2017 terugbetaald

Sinds 1 mei 2017 krijgen ook patiënten met longkanker immuuntherapie terugbetaald. Die behandeling biedt zowel betere overlevingskansen als een veel hogere levenskwaliteit tijdens de therapie. 

Welke voordelen bij immuuntherapie?

Immuuntherapie heeft ook enkele bijwerkingen, maar die zijn veel minder zwaar dan die bij chemotherapie. Zo verliezen patiënten hun haar niet, ze zijn niet of minder misselijk en veel minder moe. Immuuntherapie houdt de groei van de tumoren ook langer tegen en 45% van de patiënten reageert op de behandeling, tegenover 28% bij chemotherapie. De behandeling blijft bovendien razendsnel evolueren. In de loop van 2017 zullen ongeveer 5.000 mensen toegang krijgen tot immuuntherapie, maar in 2019 zal dat aantal stijgen tot 10.000 à 11.000.

Ook voor andere kankers

Sinds 1 januari 2017 kunnen ook al patiënten met huidkanker, Hodgkin-lymfoom, niercelkanker en longkanker in de tweede lijn een terugbetaling krijgen. Nu komen daar dus patiënten met longkanker in de eerste lijn bij, dat zijn mensen die nog geen andere therapie kregen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block verwacht dat er in de komende maanden nog meer behandelingen versneld terugbetaald zullen worden, bv. voor blaas-, hals- en nekkankers.

Meer info

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena