Nieuwsbericht

Hiv-remmers voortaan terugbetaald aan álle patiënten

Sinds 1 december 2016 krijgen alle patiënten hiv-remmers terugbetaald, niet enkel degene met een zwaar verzwakt afweersysteem. Minister De Block gaat met deze versoepeling in op de vraag van expertisecentrum Sensoa en verschillende hiv-experts. 

Meteen medicatie na diagnose

Vroeger konden enkel patiënten met een zwaar verzwakt afweersysteem een terugbetaling krijgen voor hiv-remmers. Die voorwaarde is echter weggevallen sinds 1 december 2016. Nu krijgen alle hiv-patiënten meteen na de diagnose al een terugbetaling voor hiv-remmers. Volgens de meest recente studies raken in ons land jaarlijks meer dan duizend mensen besmet met hiv.

Minder lang besmettelijk

Sensoa en hiv-experts juichen deze beslissing toe. Hiv-remmers houden het virus namelijk onder controle en verkleinen de kans op ernstige gezondheidsproblemen als infecties tot zelfs een hartinfarct en kanker. De medicatie zorgt er ook voor dat patiënten minder lang besmettelijk zijn. Daardoor zal deze veralgemeende terugbetaling het aantal nieuwe infecties doen dalen.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena