Nieuwsbericht

Het LEIFplan beschikbaar in Vlaamse en Brusselse apotheken

Niemand kan z’n lot voor 100% bepalen, maar met de juiste documenten kan je in bepaalde situaties wel zelf beslissen over je levenseinde. Alle informatie daarover staat in het ‘LEIFplan’. Die brochure is nu gratis beschikbaar in alle Vlaamse en Brusselse apotheken.

‘Nu’ en ‘als’

In het LEIFplan vind je alle voorafgaande wilsverklaringen over het levenseinde. De brochure maakt daarbij een onderscheid tussen een ‘nu-situatie’ en een ‘als-situatie’. In het eerste geval is de patiënt nog bij zijn volle verstand en wil hij nu beslissen over zijn levenseinde. In het andere geval wil de patiënt nu al beslissingen nemen voor wanneer hij dit zelf niet meer kan. LEIF stelde deze wilsverklaringen op, met de steun van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, de Koning Boudewijnstichting en de FOD Volksgezondheid.

Gratis bij de apotheker

Dat je het LEIFplan gratis in de apotheek vindt, is geen toeval. De apotheker is een laagdrempelige zorgverlener met een belangrijke adviesfunctie én bovendien een vertrouwenspersoon van de patiënt. Kortom, het ideale kanaal om dit belangrijke document te verspreiden.

Meer info

Neem een kijkje op de site van LEIF.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena