Nieuwsbericht

Herstel na dagbehandeling in het ziekenhuis kan beter

Slechts 17% van de patiënten is 4 dagen na een dagbehandeling in het ziekenhuis goed hersteld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Maastricht UMC+.

Vaak slecht herstel na dagbehandeling

Kijkoperatie aan de knie, schouderoperatie, verwijdering van de galblaas, …: het zijn ingrepen die tegenwoordig plaatsvinden via een dagbehandeling. De dag van de ingreep keert de patiënt dus al huiswaarts, zonder ziekenhuisovernachting. Het voordeel is dat mensen in hun vertrouwde omgeving kunnen herstellen, maar in de praktijk blijkt dit herstel heel vaak tegen te vallen. De onderzoekers onderzochten meer dan 1.000 patiënten die verschillende ingrepen ondergingen via een dagbehandeling. Wat bleek? Slechts 17% van de patiënten was 4 dagen later goed hersteld. 

Goede voorlichting is essentieel

De onderzoekers pleiten voor een betere opvolging en een goede voorlichting van deze patiënten. Want bijna 1 op de 3 nam de pijnstillende medicatie niet zoals het hoort. “Je kan die mensen beter opvolgen door meer contactmomenten in te plannen of hulpmiddelen bieden om het slikken van pijnmedicatie te verbeteren”, klinkt het.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Maastricht UMC+.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena