Nieuwsbericht

Helft huisartsen maakt gebruik van eAttest

Ongeveer de helft van de huisartsen in ons land gebruikt eAttest, een toepassing om getuigschriften digitaal naar het ziekenfonds te sturen. Dat elektronische getuigschrift zal nu stapsgewijs uitgerold worden naar andere zorgverleners, te beginnen met de tandartsen in 2019.

Geen postbode meer spelen

Dankzij eAttest moet je geen postbode meer spelen tussen je huisarts en je ziekenfonds. In plaats daarvan stuurt je huisarts het getuigschrift digitaal door naar je ziekenfonds. Je krijgt wel nog een bewijsstukje mee met het aangerekende bedrag en een uniek referentienummer om de verwerking van je terugbetaling op te volgen. Uit een enquête van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC) blijkt dat de burgers heel tevreden zijn met het wegvallen van die administratie en de snellere terugbetaling door eAttest.

1 op de 2 huisartsen

In januari 2019 maakten 6.212 huisartsen al gebruik van eAttest. Dat is iets meer dan de helft van de actieve huisartsen in ons land. Het is nu de bedoeling om eAttest stapsgewijs uit te breiden naar de andere zorgverleners, te beginnen met de tandartsen in 2019.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena