Nieuwsbericht

Helft Belgen laat zich nooit vaccineren tegen de griep

Iets meer dan de helft van onze landgenoten laat zich nooit inenten tegen de seizoensgriep. Daarnaast denkt ook 45% van de Belgen dat griep met antibiotica kan worden behandeld. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het farmabedrijf Mylan.

Vaccin is beste preventiemiddel

Uit de enquête bij 1.051 Belgen blijkt dat 51% van de deelnemers zich nooit laat vaccineren tegen de seizoensgriep. Een ander opvallend resultaat: vrouwen en 65-plussers vragen trouwer om hun griepprikje dan de rest van de bevolking. “De beste manier om griep te bestrijden blijft preventie, onder meer door vaccinatie”, klinkt het bij Patrick Lacor, hoofd van de afdeling voor infectieziekten van de dienst Interne Geneeskunde van het UZ Brussel. 

Antibiotica halen niks uit bij griep

Griep is een virale ziekte die veroorzaakt wordt door het influenzavirus, terwijl antibiotica enkel doeltreffend zijn tegen bacteriën. Niettemin denkt 45% van de deelnemers aan de enquête dat griep wel degelijk met antibiotica kan worden behandeld. Daarnaast onderschatte een meerderheid ook het gevaar van deze ziekte. Zo sterven in ons land jaarlijks 1.000 à 1.500 Belgen aan de griep en haar mogelijke complicaties.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Week van het hart in het teken van therapietrouw

Nieuwsberichten 27 september 2016

Bijna de helft van de rokers blijft roken na een hartinfarct, 15% van de hartpatiënten neemt de voorgeschreven dosis van z’n geneesmiddel niet, …: er is nog werk aan de preventie van hart- en vaatziekten bij de Belgen. Daarom staat de nieuwe Week van het Hart (van 26/09 tot 2/10) helemaal in het teken van therapietrouw. 

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Nieuwsberichten 16 augustus 2016

Het is je misschien al opgevallen... In het logo van Partena zijn sinds enkele dagen de a's verdwenen. Ook 'de gezonde reflex' moet eraan geloven. Daar werd de o geschrapt. Waarom? Er is een gemene deler: alle uitgegomde letters staan voor een bloedgroep. En ze zijn van levensbelang.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena