Nieuwsbericht

Gezond zwanger worden: website informeert

Wil je zwanger worden, of verwacht je een kindje? Hoe zorg je dan het best voor jezelf en je baby? Op gezondzwangerworden.be heeft de Vlaamse Overheid alle betrouwbare info gebundeld. Want een gezonde levensstijl is goed voor je vruchtbaarheid, en voor je baby.

Betrouwbare info 

De website Gezond zwanger worden werd door Universiteit Gent ontwikkeld in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (VAZG). gezondzwangerworden.be laat zien hoe je het best voor jezelf zorgt als je zwanger wilt worden, wat je niet mag vergeten eens je zwanger bent, en geeft ook tips voor partners. Daarnaast kunnen ook zorgverleners er professionele en goed onderbouwde info rond vruchtbaarheid en zwangerschap raadplegen.

Wetenschappelijk onderbouwd 

De nieuwe website wil alle info die her en der circuleert rond zwangerschap en vruchtbaarheid op één centraal en betrouwbaar punt beschikbaar maken. De info die je erop terugvindt is geschreven door professionals en wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt er zo op rekenen dat je hier betrouwbaar advies krijgt. Bovendien zijn alle tips op een begrijpelijke manier geformuleerd. 

Gezonde tips

Zo wordt bijvoorbeeld het belang van foliumzuur onderstreept voor vrouwen die zwanger willen worden of pas zwanger zijn. Een tekort aan foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap verhoogt namelijk de kans op neurale buisdefecten. Een voorbeeld hiervan is een zogenaamd ‘open ruggetje’ bij de baby. Op de website vind je ook veel info over een gezonde levensstijl voor en tijdens de zwangerschap, en hoe dat je vruchtbaarheid, en de gezondheid van je baby, ten goede kan komen. 

Gerelateerde categorieën

Nieuwsbrief voor aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol informatie om van je zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena