Nieuwsbericht

Gezocht: mensen met lymfoedeem

Ongeveer 2 op de 10 borstkankerpatiënten ontwikkelen lymfoedeem op de arm en/of hand door hun behandeling. Dat is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel door een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Naast huidzorg, oefentherapie en compressietherapie is ook manuele lymfedrainage een mogelijke behandeling. Voor die drainage is er momenteel echter nog weinig wetenschappelijk bewijs. Daarom loopt er momenteel een uniek project in 3 universitaire ziekenhuizen (UZ Leuven, UZ Antwerpen en UMC Sint-Pieter in Brussel) om de impact ervan te onderzoeken.

Kamp je met lymfoedeem op de arm en/of hand na je borstkankerbehandeling? Neem dan zeker deel aan deze klinische studie. De deelname is bovendien gratis!

Meer info

Mail naar lore.vos@kuleuven.be of bel T. 016 34 50 05 of T. 016 34 50 06.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena