Nieuwsbericht

Geen kilometerlimiet meer voor vervoerskosten van vrijwilligers

Help je soms iemand die minder mobiel is? Goed nieuws, je krijgt nu een vergoeding voor al je vervoerskosten. Daar stond een limiet van maximaal 2.000 kilometer per jaar op, maar de overheid heeft beslist om die beperking op te heffen.

Boodschappen doen, naar de kapper, …

Niet iedereen kan een beroep doen op het openbaar vervoer. Gebruik jij als vrijwilliger soms je eigen wagen om iemand die minder mobiel is naar de kapper of de dokter te brengen? Of om iemand te helpen door samen boodschappen te doen? Vroeger kreeg je daarvoor een kostenvergoeding voor maximaal 2.000 kilometer per jaar. Daar komt nu verandering in. Die wettelijke limiet valt weg, waardoor vrijwilligers een vergoeding kunnen krijgen voor een onbeperkt aantal kilometers. 

Betere ondersteuning

Met deze maatregel wil de overheid de vrijwilligers in ons land beter ondersteunen. Met een vernieuwde vrijwilligerswet krijgen ongeveer 1,2 miljoen vrijwilligers een verduidelijkt en versterkt statuut. “Onze vrijwilligers zijn de lijm in onze samenleving: ze brengen en houden mensen samen. Zij verdienen een duidelijk statuut”, klinkt het bij Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena