Nieuwsbericht

Geen groter risico op prostaatkanker door vasectomie

Mannen die overwegen om een vasectomie te ondergaan, kunnen op hun beide oren slapen. Die contraceptiemethode verhoogt het risico op prostaatkanker niet, in tegenstelling tot wat een vroegere studie beweerde. Dat bevestigt Stichting tegen Kanker.

Geruststellende resultaten

Een vasectomie is een ingreep waarbij de zaadleiders definitief worden doorgesneden en afgebonden. Voor mannen die deze definitieve contraceptiemethode al ondergingen of overwegen, is er nu goed nieuws. Een grootschalig onderzoek over een periode van 30 jaar toont aan dat mannen na een vasectomie geen groter risico lopen op prostaatkanker. Het eerdere onderzoek dat het tegendeel beweerde, had bepaalde gegevens fout geïnterpreteerd. De resultaten van deze nieuwe studie zijn geruststellend.

Wetenschappelijk logisch

Dat een vasectomie niet voor een groter risico op prostaatkanker zorgt, is volgens Prof. Braeckman van het UZ Brussel wetenschappelijk heel logisch. "Na een vasectomie maakt een man minder spermatozoïden aan, maar op hormonaal vlak verandert er niets. Er zijn dus geen redenen waarom deze ingreep zou leiden tot een hormoongevoelige kanker." 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Elke generatie wordt allergischer

Nieuwsberichten 6 september 2018

Het aantal mensen met een allergie blijft stijgen en elke generatie wordt ook allergischer. Op 12 jaar tijd is het aantal terugbetaalde geneesmiddelen tegen allergieën bijna verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het RIZIV waarover De Morgen bericht. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena