Nieuwsbericht

Geen glyfosaat meer voor particulieren

Sinds 6 oktober 2018 is het niet langer toegelaten voor particulieren om totaalherbiciden op basis van glyfosaat, zoals het bekende Roundup, te kopen. Dat lang aangekondigde verbod is gepubliceerd in het Belgische Staatsblad.

Kankerverwekkend of niet?

Is glyfosaat kankerverwekkend of niet? Over die vraag woedt al maandenlang een hevige discussie. Net als enkele andere Europese landen wil ook België geen risico’s nemen en daarom is het voor particulieren niet langer toegelaten om zogenaamde totaalherbiciden op basis van glyfosaat (bv. Roundup) te kopen. Vanaf volgend jaar zal ook de verkoop van selectieve herbiciden verboden zijn. Producten tegen mossen en kortmossen blijven wel nog toegelaten.

Wel nog voor tuinaannemers

Professionele tuinaannemers zullen dergelijke producten wel nog kunnen blijven gebruiken in de tuinen van hun klanten. Particulieren kunnen dan weer enkel nog onkruidverdelgers kopen met een laag risico of die een werkzame stof van natuurlijke oorsprong bevatten.

Meer info!

Welke producten mag je nog gebruiken en welke niet? Neem een kijkje op Fytoweb en de site van de FOD Volksgezondheid

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena