Nieuwsbericht

Meer dan 1 op de 4 Belgen heeft een Gedeeld Farmaceutisch Dossier

Meer dan een kwart van de Belgen heeft al een Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Dankzij deze gratis dienst kunnen apothekers in het hele land je medicatiegegevens bekijken om je beter te kunnen bijstaan met advies op maat. En dat in alle vertrouwelijkheid!

Extra veiligheid in alle uithoeken van het land

Je huisapotheker kent jou en de medicatie die je neemt. Maar wat als je eens ergens anders een geneesmiddel gaat halen? In dat geval is het handig dat die andere apotheker je medicatiegegevens kan inkijken om je advies op maat te geven. Gelukkig kan dat via het Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Dankzij deze gratis dienst kan je vertrouwde apotheker je ‘medicatiegeschiedenis’ van het laatste jaar delen met zijn collega-apothekers in het hele land. De enige voorwaarde is dat je je toestemming geeft om die medische gegevens te delen.

Hoe geef je je toestemming?

Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier kadert in het eHealth-project van de federale overheid. De toegang tot jouw online gezondheidsdossier is strikt beveiligd, jij moet eerst je toestemming geven om je gegevens uit te wisselen. Zo pak je dit aan:

  • Je doet het zelf: surf naar www.patientconsent.be en volg de stappen. Je hebt wel je elektronische identiteitskaart en de bijhorende pincode nodig.
  • Je vraagt het aan iemand anders: artsen, apothekers en het administratief personeel van het ziekenfonds en ziekenhuis kunnen ook je toestemming beheren. Je moet daarvoor wel je elektronische identiteitskaart en pincode meenemen.  

Meer info?

Neem een kijkje op www.apotheek.be!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Jongeren gamen gemiddeld 11u per week

Nieuwsberichten 17 juni 2019

Jongeren besteden wekelijks gemiddeld een dikke 11u aan spelletjes: op de smartphone, tablet, console of pc. Dat betekent niet dat ze gameverslaafd zijn, maar het is wel belangrijk om alert te blijven en voldoende met jongeren in gesprek te gaan. Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 jongeren van 12 tot 23 jaar.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena