Nieuwsbericht

Extra garanties voor een veilige en kwaliteitsvolle gezondheidszorg

Als patiënt heb je recht op ‘kwaliteitsvolle zorg’, dat staat zo in de wet rond de patiëntenrechten. Met een nieuwe ‘kwaliteitswet’ wil de federale overheid dat recht nu vertalen naar de dagelijkse praktijk: in het ziekenhuis, de artsenpraktijk of bij thuiszorg.

Minimale kwaliteitscriteria

In het ziekenhuis bestaan al heel strenge kwaliteitsnormen. Met de ‘kwaliteitswet’ wil de federale overheid die doortrekken naar de volledige gezondheidszorg. Zo kan je altijd op een kwaliteitsvolle, veilige en interdisciplinaire zorg rekenen, ongeacht wie je verzorgt of waar dat gebeurt. Er zullen daarom minimale kwaliteitscriteria komen voor zorgverleners, zowel in het ziekenhuis, privépraktijken als in de thuiszorg.

Dynamische portfolio en kwaliteitsvol patiëntendossier

Om welke kwaliteitscriteria gaat het nu concreet? Een mooi voorbeeld is de dynamische portfolio, een document waarmee zorgverleners moeten kunnen aantonen dat ze zich voortdurend bijscholen. Of een kwaliteitsvol, up-to-date patiëntendossier. Ervaringen van ombudsdiensten tonen aan dat het daar soms spaak loopt, maar nu komen er regels rond wat zo’n dossier minimaal moet inhouden en rond de toegang ertoe.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena