Nieuwsbericht

Er komt een bevolkingsonderzoek naar diabetes in 2018

De bevolkingsonderzoeken naar kanker ken je al. Maar wist je dat er vanaf volgend jaar ook een bevolkingsonderzoek naar diabetes komt? Op die manier willen Diabetes Liga vzw en de Vlaamse overheid het stijgende aantal diabetici in ons land terugdringen. 

Eenvoudige vragenlijst

Momenteel kampt al 1 op de 12 Belgen met diabetes en tegen 2030 zou het om 1 op de 10 gaan. Om die stijging in te dijken, slaan Diabetes Liga vzw en de Vlaamse overheid nu de handen in elkaar rond een nieuw bevolkingsonderzoek. Het gaat om een eenvoudige vragenlijst met 8 vragen die je risico meten om binnen de 10 jaar diabetes type 2 te krijgen. 

Eerst voldoende coaches

De vragenlijst is al helemaal klaar, maar toch begint het bevolkingsonderzoek pas volgend jaar stap voor stap. Er moeten namelijk eerst per regio voldoende opgeleide gezondheidscoaches zijn die mensen met een hoog risico op diabetes type 2 kunnen begeleiden. Ook een doorverwijzing naar een diëtist of tabakoloog is mogelijk. Wie graag wil weten wat je kunt doen om het risicio op diabetes te verminderen, onze infographic vertelt je meer.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena