Nieuwsbericht

En wat vond u van uw ziekenhuisverblijf

‘Hoe voelt u zich na uw ziekenhuisopname?’ en ‘Hoe heeft u uw verblijf en de verzorging ervaren?’: vele ziekenhuizen leggen hun patiënten vragenlijsten voor. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) juicht dat toe, maar waarschuwt dat het gebruik van die lijsten te verschillend is.

Betere communicatie tussen patiënt en arts 

Stel: je behandeling heeft onaangename bijwerkingen, maar je durft het niet rechtstreeks aan je arts te vertellen. In dat geval kan een vragenlijst handig zijn. Het Federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg KCE bevestigt dat dergelijke enquêtes de communicatie tussen patiënt en arts verbeteren.

Ze brengen namelijk kwesties ter sprake die anders niet aangekaart zouden worden. Zo komt de arts te weten wat belangrijk is voor de patiënt en kunnen ze samen een geschikte behandeling kiezen.

Meer uniformiteit

Het KCE juicht dus toe dat vele ziekenhuizen dergelijke vragenlijsten gebruiken om hun zorgkwaliteit te verbeteren. Alleen zijn die lijsten op zich en de manier van meten erg verschillend, waardoor het moeilijk is om ziekenhuizen met elkaar te vergelijken.

Er is dus meer uniformiteit en onderzoek nodig volgens het KCE-rapport, zeker als die vragenlijsten meer en meer gebruikt zullen worden om het Belgische gezondheidsbeleid te bepalen.  KCE heeft inmiddels een lijst met vereisten en te volgen stappen voor het invoeren van deze enquêtes op elk niveau. 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena