Nieuwsbericht

Elektronisch geneesmiddelenvoorschrift pas verplicht vanaf 1 juni 2018

Artsen zullen pas vanaf 1 juni 2018 verplicht zijn om een elektronisch geneesmiddelenvoorschrift af te leveren. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit systeem vanaf 1 januari 2018 verplicht te maken, maar dat is dus uitgesteld. Bovendien blijven papieren voorschriften in enkele gevallen wel nog mogelijk. 

Wat is het elektronisch geneesmiddelenvoorschrift?

Bij een elektronisch geneesmiddelenvoorschrift krijg je geen papieren document meer, maar een bewijsje van het voorschrift. Daarop staat een barcode, die je apotheker kan scannen om zo je elektronisch voorschrift op te halen. Oorspronkelijk moest dit systeem verplicht zijn sinds 1 januari 2018, maar die verplichting is uitgesteld naar 1 juni 2018. Pas vanaf die datum moeten artsen je dus een elektronisch geneesmiddelenvoorschrift afleveren. 

Uitzonderingen

Bovendien zijn er voor de artsen enkele uitzonderingen. Zo is het elektronische geneesmiddelenvoorschrift niet verplicht bij een huisbezoek of een bezoek in een instelling. In die gevallen blijven papieren voorschriften mogelijk. Als de arts op 1 juni 2018 de leeftijd van 62 jaar bereikt heeft, is hij ook niet verplicht om dit systeem te gebruiken. 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena