Nieuwsbericht

Het elektronische geneesmiddelenvoorschrift komt eraan

Vanaf 2018 zullen artsen enkel nog elektronisch geneesmiddelen voorschrijven, behalve in dringende gevallen. In 2017 blijft het papieren voorschrift wel nog geldig, maar toch verandert er al het een en het ander.

2017: bewijsje met barcode

Ongeveer 8 op de 10 huisartsen hebben al een elektronisch geneesmiddelenvoorschrift gebruikt. Vanaf 2018 zal dat elektronische voorschrift verplicht zijn. Dit jaar dus nog niet, maar het elektronische voorschrift ondergaat wel al enkele wijzigingen. 

Als een arts je elektronisch geneesmiddelen voorschrijft, krijg je niet langer een papieren voorschrift, maar wel een bewijs van dat elektronische voorschrift met een barcode. Je apotheker scant dan die barcode en kan zo het elektronische voorschrift ophalen via zijn software en de dienst Recip-e. Daarna overhandigt hij je de voorgeschreven geneesmiddelen.

Let op: als de arts manueel elementen op het bewijs toevoegt, mag de apotheker daarmee geen rekening houden. Het elektronische voorschrift primeert op het bewijs.

2018: lezing elektronische identiteitskaart

In 2017 is nog het papieren voorschrift geldig, maar vanaf 2018 niet meer. Het elektronisch voorschrift wordt dan de regel en het papieren voorschrift is enkel mogelijk in dringende gevallen. Het papieren bewijs van het elektronische voorschrift zal ook verdwijnen en een lezing van de elektronische identiteitskaart (eID) zal het scannen van de barcode vervangen.

Meer info

Neem een kijkje op de site van het RIZIV!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena