Nieuwsbericht

Diabetes24 eerste Belgische app om diabetes op te volgen

Een goede begeleiding en opvolging van mensen met diabetes is essentieel. Dat kan sinds kort ook via een app. ‘Diabetes24’ is de eerste Belgische app die diabetes 24u op 24 en 7 dagen op 7 monitort. Een handig hulpmiddel voor zowel patiënten als zorgverleners.

Belang van opvolging

Hart- en vaatziekten, aantasting van de nieren, verhoogd risico op blindheid, …: het zijn slechts enkele mogelijke gevolgen van diabetes. Bovendien besteedde ons land volgens de International Diabetes Federation maar liefst 7,4% van het gezondheidszorgbudget aan deze chronische ziekte in 2015. Met een juiste behandeling en aangepaste levensstijl is diabetes nochtans goed onder controle te houden. Daarvoor is een goede opvolging nodig en dat is niet zo vanzelfsprekend. Daarom ontwikkelde Sanofi ‘Diabetes24’, de eerste Belgische app die diabetes 24/7 monitort.

Verschillende functies

Deze app combineert verschillende functies om de patiënt te helpen. Het gaat onder meer om een agenda, stappenteller, koolhydratenteller, injectie-tracker en de mogelijkheid om herinneringen in te stellen voor de injectiemomenten of de inname van pillen. Bovendien kan zowel de patiënt als de arts de volledige geschiedenis van de bloedglucosemetingen raadplegen.

Downloaden


Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Diabetes on the run is groot succes

Nieuwsberichten 11 juli 2017

Een digitale begeleiding van diabetici op afstand met een iPad en wearables, dat is ‘Diabetes on the run’ in een notendop. Dit project schoot op 1 mei 2017 uit de startblokken en de reacties zijn zeer positief, zowel bij de patiënten als de zorgverleners. Mede dankzij de steun van de Onafhankelijke Ziekenfondsen en Partena Ziekenfonds. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena