Nieuwsbericht

Een ziekenhuislandschap met netwerken vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 moet ons ziekenhuislandschap definitief uit netwerken bestaan. De Kamer heeft daarvoor het licht op groen gezet. De ziekenhuizen binnen die netwerken zullen de krachten bundelen om de patiënten de best mogelijke zorgkwaliteit te bieden. 

Maximaal 25 netwerken

Op 1 januari 2020 moeten de ziekenhuizen in ons land netwerken gevormd hebben. Dat mogen er maximaal 25 zijn: 13 in Vlaanderen, 8 in Wallonië en 4 in Brussel. De ziekenhuizen binnen die netwerken zullen allemaal algemene verzorging blijven aanbieden: courante chirurgie, dagziekenhuis, … Voor gespecialiseerdere zorg (materniteit, spoed, basisberoertezorg, …) zullen ze onderling goede afspraken moeten maken. Niet elk ziekenhuis zal nog alle gespecialiseerde zorg kunnen aanbieden, maar de patiënt moet wel altijd binnen een ziekenhuis in zijn netwerk terechtkunnen voor alle gespecialiseerde zorg. 

Volop samenwerken

Vanwaar dit nieuwe systeem met ziekenhuisnetwerken? Omdat het voor individuele ziekenhuizen niet langer houdbaar is om elke behandeling te kunnen aanbieden. De ziekenhuizen zullen volop samenwerken binnen de netwerken om de zorg voor de patiënten duurzaam en kwaliteitsvol te houden. En de patiënt? Die kan altijd op de best mogelijke kwaliteit rekenen: waar mogelijk in het ziekenhuis dicht in de buurt, waar nodig in een ziekenhuis iets verderaf.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena