Nieuwsbericht

Drugsverslaving al sportend re-integreren

Positief zelfbeeld, minder stress, sociale interactie, …: sport heeft niets dan voordelen. Daarom trekt De Sleutel met een 2-jarig project volop de kaart van lichaamsbeweging tijdens de behandeling van (ex-)drugsverslaafden. En met succes!

Volwaardig onderdeel van de therapie

Al sinds 1974 ondersteunt De Sleutel (ex-)drugsverslaafden  met een aanbod van preventie, crisisopvang en verschillende vormen van hulpverlening. Met een tweejarig sportproject zet de organisatie nu volop in op lichaamsbeweging tijdens de therapie. Sportinitiaties, gediplomeerde lesgevers, partnerships met sportverenigingen, …:  De Sleutel zet tal van initiatieven op touw om sport te integreren in de levensstijl van hun patiënten. Zowel de patiënten zelf als hun begeleiders zijn overtuigd van de meerwaarde van lichaamsbeweging tijdens de behandeling.

Nu en in de toekomst…

Bij De Sleutel is sport nu al helemaal verankerd in de begeleiding van (ex)-drugsverslaafden. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Voor sommige patiënten blijft de drempel naar een reguliere sportclub groot. Daarom wil de organisatie in de toekomst werk maken van een ‘intermediaire sportclub’ die patiënten moet helpen om de stap te zetten naar een echte, volwaardige sportclub. 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena