Nieuwsbericht

Dichterbij op reis: denk aan je vaccinaties

Vaccinaties zijn altijd belangrijk, ook als je geen verre reis maakt. Ga je op citytrip in Europa of wil je een weekendje in de Ardennen boeken? Ook in die gevallen ga je best na of bepaalde (extra) vaccinaties aanbevolen zijn. De Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen loopt dit jaar van 23 tot en met 29 april.

Mazelen, hepatitis A, teken-encefalitis, ...

Wie naar (sub)tropische landen trekt, gaat langs bij zijn huisarts om te kijken welke vaccinaties aanbevolen zijn. Ook als je dicht(er)bij op reis gaat, is het echter belangrijk om je vaccinaties te checken. Zo duiken de mazelen in landen als Italië, Frankrijk en Roemenië nog geregeld op. Trek je naar Turkije,  Noord-Afrika of Oost-Europa? Dan bescherm je je best tegen hepatitis A. En bij een wandeling in de natuur pas je beter op voor teken. Dat doe je best door je te laten vaccineren tegen teken-encefalitis, een virus dat hersen(vlies)ontsteking kan veroorzaken.

Check de Patient HealthViewer

Ben je niet zeker welke vaccinaties je in het verleden al hebt gekregen? Neem zeker eens een kijkje in de Patient HealthViewer. Daar vind je al je vaccinatiegegevens die in Vaccinet werden geregistreerd. Vind je daar niet wat je zoekt? Dan ga je best langs bij je huisarts om te kijken of een inhaalvaccinatie nodig is.

Meer info

Neem een kijkje op www.vaccinatieweek.be.

Krijg je vaccin terugbetaald

Partena Ziekenfonds betaalt 80% van de aankoop van het vaccin terug, met een maximum van 25 euro per jaar.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena