Nieuwsbericht

Diabetes on the run is groot succes

Een digitale begeleiding van diabetici op afstand met een iPad en wearables, dat is ‘Diabetes on the run’ in een notendop. Dit project schoot op 1 mei 2017 uit de startblokken en de reacties zijn zeer positief, zowel bij de patiënten als de zorgverleners. Mede dankzij de steun van de Onafhankelijke Ziekenfondsen en Partena Ziekenfonds. 

Hoe werkt het?

‘Diabetes on the run’ is 1 van de 24 goedgekeurde proefprojecten rond mobile health (mHealth), waarmee minister De Block het gebruik van apps en wearables in onze gezondheidszorg wil testen. In het kader van dit project volgen 100 diabetici zelf hun glucosewaarden, gewicht, bloeddruk, … op met verschillende wearables en ze sturen de resultaten via een app op de iPad naar hun diabeteseducator. Die analyseert de resultaten en geeft feedback via videochat of de app zelf. Zo nemen de diabetici zelf hun zorg in handen en raken ze nauwer betrokken bij hun behandeling. 

Goede resultaten

De eerste concrete resultaten van ‘Diabetes on the run’ zijn heel positief. Na enkele weken digitale begeleiding is de gezondheidssituatie van een aantal patiënten al spectaculair verbeterd: daling systolische bloeddruk, gewichtsverlies en meer lichaamsbeweging. Ook de diabeteseducatoren zijn lovend over deze nieuwe manier van begeleiden. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van de app en het nauwere contact met de patiënten zijn de grote troeven van dit project.

 

Je ziekenfonds

Ook je ziekenfonds is een partner bij je dagelijkse behandeling van diabetes. Een correcte behandeling helpt de gevolgen van deze ziekte in te dijken. Dankzij preventieve onderzoeken kan men diabetes vroegtijdig opsporen en heel wat problemen voorkomen. Zo krijg je als lid bij Partena Ziekenfonds tal van tegemoetkomingen:

  • 30 euro voor preventieve onderzoeken
  • Ondersteuning bij diabetes
  • 30% korting op diabetesmateriaal
  • De wettelijke ziekteverzekering biedt diabetespatiënten een aantal terugbetalingen via de diabetesconventie en het zorgtraject diabetes type 2.
 
Ontdek hier alle voordelen

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena