Nieuwsbericht

Bijna een op de drie mensen wereldwijd heeft overgewicht

Sinds 1980 is het aantal gevallen van obesitas in 73 landen verdubbeld. Wereldwijd kampt nu ongeveer 1 op de 3 mensen met overgewicht. Dat blijkt uit een grootschalige studie die gepubliceerd is in The New England Journal of Medicine. 

Frappante cijfers

De obesitasepidemie neemt steeds grotere proporties aan. Maar liefst 2,2 miljard kinderen en volwassenen hebben overgewicht (een Body Mass Index (BMI) tussen 25 en 30). Ruim 700 miljoen mensen, onder wie 108 miljoen kinderen, lijden dan weer aan obesitas (een BMI hoger dan 30). Het aantal kinderen met obesitas neemt ook sneller toe dan het aantal volwassenen. China en India tellen de meeste obese kinderen, respectievelijk 15,3 en 14,4 miljoen. Bangladesh en Vietnam hebben dan weer het laagste aantal mensen met overgewicht. 

Grote gezondheidsrisico’s

De onderzoekers winden er geen doekjes om: “Overgewicht is één van de grootste gezondheidsproblemen bij de mensheid. Mensen met overgewicht riskeren ziektes als hart- en vaataandoeningen, diabetes en kanker”, zegt Ashkan Afshin van The Institute for Health Metricsand Evaluation (IHME). In 2015 stierven dan ook maar liefst 4 miljoen mensen aan een ziekte die gelinkt is aan overgewicht of obesitas. 

Meer info

Heb je een BMI dat hoger is dan 25 en wil je niet bij de pakken blijven zitten, dan geven wij je graag een financieel duwtje in de rug.

Ontdek onze terugbetalingen voor de behandeling van obesitas.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Week van het hart in het teken van therapietrouw

Nieuwsberichten 27 september 2016

Bijna de helft van de rokers blijft roken na een hartinfarct, 15% van de hartpatiënten neemt de voorgeschreven dosis van z’n geneesmiddel niet, …: er is nog werk aan de preventie van hart- en vaatziekten bij de Belgen. Daarom staat de nieuwe Week van het Hart (van 26/09 tot 2/10) helemaal in het teken van therapietrouw. 

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Wat als alle A's, O's en B's verdwenen

Nieuwsberichten 16 augustus 2016

Het is je misschien al opgevallen... In het logo van Partena zijn sinds enkele dagen de a's verdwenen. Ook 'de gezonde reflex' moet eraan geloven. Daar werd de o geschrapt. Waarom? Er is een gemene deler: alle uitgegomde letters staan voor een bloedgroep. En ze zijn van levensbelang.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena