Nieuwsbericht

Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker straks vanaf 50 jaar

Vanaf volgend jaar krijgen ook 51- en 52-jarigen een uitnodiging in de bus om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Vanaf 2020 komen daar nog de 50-jarigen bij. Dat maakte Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen bekend.

Belangrijke uitbreiding doelgroep

In juli dit jaar werd de doelgroep voor het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker al uitgebreid naar de 53- en 54-jarigen. Nu is er nog meer goed nieuws: vanaf 2019 komen daar nog de 51- en 52-jarigen bij en vanaf 2020 de 50-jarigen. Dan zullen alle mannen en vrouwen van 50 tot en met 74 jaar om de 2 jaar een uitnodiging krijgen om een stoelgangtest uit te voeren en die op te sturen naar het labo.

7 op de 10 doen mee

Ongeveer 7 op de 10 Vlamingen die zo’n uitnodiging in de bus krijgen, doen mee aan het onderzoek. Dat is heel belangrijk, want 8 op de 10 aangetroffen kankers tijdens de screening zijn nog goed behandelbaar. Zo’n vroegtijdige opsporing verhoogt de kans op genezing dus aanzienlijk. Bovendien is de behandeling minder zwaar en je geneest ook sneller.

Meer info

Neem een kijkje op de site van het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena