Nieuwsbericht

Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker uitgebreid met 53- en 54-jarigen

Tot voor kort kreeg iedereen vanaf 55 jaar tot en met 74 jaar om de 2 jaar een uitnodiging om zich te laten testen op dikkedarmkanker. Daar komen nu ook de 53- tot 54-jarigen bij. De Vlaamse overheid maakt daarvoor 300.000 euro vrij.

Praktisch

Vanaf nu krijgen ook alle 53- en 54-jarigen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker in de bus. Tenzij ze al een test via de huisarts hebben laten uitvoeren in de afgelopen 2 jaar of een coloscopie hebben gehad in de afgelopen 10 jaar.

Een goede zaak, want dikkedarmkanker is bij Vlaamse vrouwen en mannen respectievelijk de tweede en derde meest voorkomende kanker.

Het bevolkingsonderzoek boekt gelukkig goede resultaten. In 2016 nam al 54,5% van de doelgroep deel. Zo werden in Vlaanderen maar liefst 21% meer dikkedarmkankers ontdekt dan in de periode voor het bevolkingsonderzoek.

Volg alles op My Health Viewer

Wil je nagaan wanneer je hebt deelgenomen aan een bevolkingsonderzoek naar kanker? En wat de resultaten waren? Dat kan met My Health Viewer, een gratis digitaal programma van de ziekenfondsen.

De gegevens komen van Vitalink, het beveiligde systeem van de Vlaamse overheid waarmee (huis)artsen, apothekers en thuisverpleegkundigen gegevens over en met hun patiënt kunnen delen.

Meer info

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena