Nieuwsbericht

Betere terugbetaling voor urinaire autosondage thuis

Wie thuis regelmatig de blaas leegt met een sonde via de urinebuis, krijgt meer sondes terugbetaald. Die nieuwe maatregel treedt in werking op 1 november 2017. 

Hoge kosten

Sommige patiënten moeten vaak bijkomende, niet-terugbetaalde sondes aankopen en krijgen te maken met hoge prijzen. Om de terugbetaling beter af te stemmen op de behoeftes van de patiënten, treedt vanaf 1 november 2017 een nieuwe maatregel in werking. Het aantal terugbetaalde sondes per dag stijgt van 4 naar 5 en naar maximaal 8 voor 2 specifieke aandoeningen. Daarnaast wordt ook de doelgroep voor deze terugbetaling uitgebreid.

2.900 patiënten…

Het doel van een urinaire autosondage is de blaas regelmatig legen door een sonde in de urinebuis in te brengen. Ofwel doet de patiënt dat zelf, ofwel iemand uit zijn of haar omgeving die daarvoor is opgeleid. Momenteel voeren in ons land ongeveer 2.900 patiënten zo’n autosondage uit.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van het RIZIV!

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena