Nieuwsbericht

Bescherm jij de biodiversiteit? Doe de test!

Onze consumptiegewoontes bedreigen de biodiversiteit op onze planeet. Denk jij aan het milieu als je in de supermarkt rondloopt? Met een nieuwe test peilt de FOD Volksgezondheid naar jouw consumentprofiel. Doe zeker mee aan de enquête!

Ben je een wrattenzwijn of een stokstaartje?

De vernietiging van habitats van dieren, de invasies van exotische soorten, vervuiling en klimaatverandering, … Stuk voor stuk grote bedreigingen voor de biodiversiteit. En allemaal hebben ze een link met ons consumptiegedrag. Wil je weten welke rol jij speelt? Vul tot 25 december de enquête in en kom te weten of je een wrattenzwijn (minst biodiversiteitsvriendelijk) of eerder een stokstaartje (meest biodiversiteitsvriendelijk) bent. Want je profiel ontdekken, is de eerste stap om je consumptiegewoontes aan te passen.

Karrenvracht tips

Met deze enquête krijg je niet alleen inzicht in je consumptiegewoontes, je krijgt op basis van je profiel ook vele tips om je impact op de biodiversiteit te verminderen. Na de enquête organiseert de FOD Volksgezondheid trouwens een wedstrijd, waarmee je tal van ‘ecologische’ geschenken kan winnen: een elektrische vouwfiets, een duurzame smartphone, een verblijf in de natuur, ...

Meer info!

Neem een kijkje op de site van BeBiodiversity!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena