Nieuwsbericht

Beroertezorg in maximaal 15 ziekenhuizen

Elke dag krijgen zo’n 50 mensen in België een beroerte. Een eventuele operatie is heel complex. Daarom mogen vanaf nu maximaal 15 Belgische ziekenhuizen deze beroertezorg aanbieden.

Expertise is levensbelangrijk

Bij de meeste beroertes volstaat medicatie om de bloedprop in de aderen op te lossen. Als een operatie toch nodig is, moet de specialist minstens 40 à 60 ingrepen per jaar uitvoeren. Die expertise is belangrijk om de mogelijke gevolgen van de beroerte zoveel mogelijk te beperken. Daarom beslist de overheid nu dat maximaal 15 Belgische ziekenhuizen dergelijke ingrepen mogen uitvoeren. Dankzij die maatregel kunnen deze ‘stroke units’ voldoende expertise opbouwen om de patiënt de best mogelijke kwaliteit te garanderen.

Binnen het uur

Bij een beroerte is er zoiets als ‘the golden hour’: bij een ingreep binnen het uur zijn de kansen op een goed herstel het best. Daarom zal het aanbod van de 15 ziekenhuizen zo gespreid worden dat patiënten altijd binnen het uur in een gespecialiseerd ziekenhuis geraken, waar  ze zich ook bevinden.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena