Nieuwsbericht

Hoeveel risico loop jij op diabetes type 2? Doe de test!

Hoe zit het met jouw gezondheid? Loop je een risico op diabetes type 2? Vanaf nu kan je het nagaan met het Gezondheidskompas, een online vragenlijst rond je levensstijl van de Vlaamse overheid. 

Ook risico op diabetes type 2

Ben je ouder dan 45 jaar? Dan kan je met het Gezondheidskompas ook je risico berekenen om binnen de 10 jaar diabetes type 2 te krijgen. En dat aan de hand van 8 specifieke parameters.

Heb je een score van 12 of meer? Dan loop je een duidelijk verhoogde kans om deze chronische ziekte te ontwikkelen. Gelukkig kan je dit risico al flink inperken met een gezonde levensstijl. Door bv. gezond en gevarieerd te eten, voldoende te bewegen en niet te roken

HALT2Diabetes 

HALT2Diabetes

Je levensstijl zomaar omgooien, is echter niet vanzelfsprekend. Daarom startte de Diabetes Liga vzw het initiatief HALT2Diabetes. Dat is een project rond diabetespreventie, waarbij huisartsen, diëtisten, beweegcoaches, apothekers, … de handen in elkaar slaan.

De FINDRISC die in het gezondheidskompas zit, berekent met behulp van 8 parameters jouw totale risico om binnen de 10 jaar type 2 diabetes te krijgen. Bij een score van 12 of hoger is die kans duidelijk verhoogd. Via een gezonde leefstijl kan je dit risico echter aanpakken
Dr Luk Buyse, voorzitter van de Diabetes Liga vzw

Dit project gaat nu ook van start in de regio’s Menen-Wevelgem-Wervik en Mechelen-Heist-Op-Den-Berg. Inwoners van deze regio’s met een risicoscore van 12 of meer kunnen dan terecht bij hun huisarts voor verder onderzoek en een doorverwijzing naar sessies over gezonde voeding, lichaamsbeweging en stoppen met roken.

De Diabetes Liga vzw zal HALT2Diabetes in de komende jaren verder uitbreiden over heel Vlaanderen. 

Doe nu de test en bereken je risico op diabetes!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena