Nieuwsbericht

Belgische peuters en kleuters eten ongezond

Belgische peuters en kleuters krijgen te veel energie en eiwitten binnen en te weinig vetten en vezels. De onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel pleiten voor meer borstvoeding en minder zoetigheid op jonge leeftijd.

Te veel eiwitten vermijden

De voeding van peuters en kleuters komt niet overeen met de principes van een gezond voedingspatroon. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel na een grootschalig onderzoek. Via koemelk krijgen peuters en kleuters tijdens hun eerste 2 levensjaren te veel eiwitten binnen.

Wanneer eiwitten meer dan 15% van de energie-inname vormen, kan dat nochtans op termijn tot gezondheidsproblemen leiden. Daarnaast eten vele jonge kinderen ook mee met hun ouders, waardoor ze meer gebak en snoep consumeren. De consumptie van vetten en vezels ligt dan weer te laag.

Meer en langer borstvoeding

Om de inname van energie en eiwitten onder controle te krijgen, pleiten de onderzoekers voor meer en langere borstvoeding. Als kinderen de borstvoeding ontgroeid zijn, zou individueel voedingsadvies de ouders ertoe moeten aanzetten om zich beter aan de voedingsrichtlijnen te houden.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Borstvoeding, een goede start?

Borstvoeding, een goede start?

Blog 27 oktober 2015

Al voor een baby geboren wordt, hebben de meeste toekomstige ouders reeds beslist of het borst- of flesvoeding wordt. Voor een pasgeboren kindje is een optimaal samengestelde voeding noodzakelijk om afwijkingen of tekorten te voorkomen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena