Nieuwsbericht

Belgische gezondheidszorg is de 4e beste van Europa

De Belgische gezondheidszorg staat op de 4e plaats in de Europese Gezondheidsindex van Health Consumer Powerhouse (HCP). Daarmee moeten we enkel Nederland, Zwitserland en Noorwegen voor ons dulden. Vooral op vlak van toegankelijkheid scoort ons land goed.

Maximumscore voor toegankelijkheid

Elk jaar onderzoekt HCP de nationale gezondheidssystemen in 35 landen op basis van 48 criteria: patiëntenrechten, preventie, kostenefficiëntie, … Ze publiceren daarbij een rapport om hun bevindingen te communiceren. Onze 4e plaats is de hoogste notering ooit voor de Belgische gezondheidszorg in deze index. Dat hebben we vooral te danken aan de toegankelijkheid van ons zorgsysteem. Samen met Zwitserland en Macedonië haalt ons land op dat vlak de maximumscore. 

Nog betere kostenefficiëntie

Toch scoort België niet overal even goed. Zo eindigen we op vlak van kostenefficiëntie slechts op de 12e plaats. Om de kostenefficiëntie van onze gezondheidszorg te verbeteren, werkt het kabinet van Minister Maggie De Block volop aan de hervorming van de ziekenhuisfinanciering. “Het gaat concreet bv. om de ziekenhuisnetwerken en om maatregelen rond de financiering van kwaliteit in de ziekenhuizen”, klinkt het. 


Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena