Nieuwsbericht

Belgische app Fibricheck goedgekeurd in Amerika

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) heeft zijn goedkeuring gegeven aan Fibricheck, een Limburgse app die hartritmestoornissen kan opsporen. Ook in België komt de terugbetaling van gezondheidsapps dichterbij.

Hartslag meten met je smartphone

Je legt je vinger op de cameralens en je weet onmiddellijk hoe snel je hart klopt. Zo werkt Fibricheck in een notendop. Het belangrijkste doel van deze app is het opsporen van voorkamerfibrillatie, een hartritmestoornis waarbij het hart te snel en onregelmatig klopt. Nu de FDA zijn goedkeuring heeft gegeven, mag de app in de Verenigde Staten  verkocht worden. Ook in Europa is de app goedgekeurd en meer dan 1.000 artsen schreven Fibricheck al voor.

Straks ook terugbetaling?

Een terugbetaling door het RIZIV voor gezondheidsapps is er wel nog niet. Voorlopig althans, want minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft een validatiesysteem uitgewerkt voor mobiele gezondheidstoepassingen, gekoppeld aan de site www.mhealthbelgium.be. Zo moeten de mobiele gezondheidstoepassingen een CE-markering hebben, conform zijn aan de Europese reglementering rond privacy (GDPR), … Als een app aan alle voorwaarden voldoet, kan er ook een terugbetaling komen.

Meer info!

Neem een kijkje op https://fibricheck.com/nl en www.mhealthbelgium.be!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena