Nieuwsbericht

Amputaties bij diabetici met een derde gedaald op 10 jaar

Amputaties van de volledige voet gebeurden 10 jaar geleden 7 keer meer bij mensen met diabetes dan bij de algemene bevolking. Sindsdien is dat aantal operaties gelukkig gedaald met een derde. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Intermutualistisch Agentschap (IMA)!

Significante daling

Diabetes kan leiden tot verschillende complicaties: aan het hart en de bloedvaten, de ogen, de nieren én de voeten. In dat laatste geval kan dat zelfs leiden tot een amputatie van (een deel van) de voet. Van 2009 tot 2013 is het aantal amputaties van de volledige voet bij diabetici gelukkig wel flink gedaald: van 42,3 naar 29,9 per 100.000 patiënten. Bij mensen zonder diabetes stelden de onderzoekers geen significante daling vast van het aantal amputaties van de volledige voet.

Belang van gespecialiseerde aanpak

Wonden en andere voetproblemen vergen een gespecialiseerde aanpak. Daarom zijn er vandaag 35 erkende diabetische voetklinieken in ons land. Daar krijgen patiënten een multidisciplinaire behandeling, gebaseerd op internationale richtlijnen. De resultaten van de studie suggereren dat die aanpak zijn vruchten afwerpt, samen met andere inspanningen als de diabeteszorg via het zorgtraject diabetes, de tegemoetkoming voor podologische zorg, …

Meer info!

Neem een kijkje op de site van het Intermutualistisch Agentschap!

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena