Nieuwsbericht

Ambulancediensten krijgen extra geld voor betere dienstverlening

Wie een dringende zorgnood heeft, moet zo snel en goed mogelijk geholpen worden. De federale regering trekt daarom 35 miljoen euro uit om de ambulancediensten beter te ondersteunen. Als patiënt betaal je vanaf 2019 het forfaitaire bedrag van 60 euro voor een ambulancerit. 

Nieuw financieringsmodel

Dringende medische hulp nodig? Dan bel je best naar het noodnummer 112. Ambulanciers zijn de klok rond beschikbaar, maar dat kost geld. Om de dienstverlening nog te optimaliseren, trekt de federale regering 35 miljoen euro uit. Met dat extra geld moet het inzetten van de ambulancediensten gestroomlijnder verlopen, zodat mensen met een dringende zorgnood beter en sneller geholpen kunnen worden.

Het blijft trouwens niet bij die extra 35 miljoen euro. Vanaf 2019 komt er ook stapsgewijs een nieuw financieringsmodel om de organisatie van de ambulancediensten te optimaliseren. Zo zal er meer rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van het personeel en de duur en de afstand van de ritten.

Iedereen betaalt 60 euro

Ook het bedrag dat je uit eigen zak betaalt voor een ambulance verandert. Nu betalen patiënten gemiddeld 65 euro, maar voor mensen in landelijke, afgelegen gebieden kan dat bedrag oplopen tot enkele honderden euro’s door een groter aantal afgelegde kilometers. Vanaf 2019 komt er echter een forfaitair bedrag van 60 euro, ongeacht het aantal kilometers dat de ambulance moet rijden. 

Wat doet Partena Ziekenfonds?

Partena Ziekenfonds betaalt ziekenvervoer terug en regelt niet-dringend medisch transport naar het ziekenhuis voor jou.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena