Nieuwsbericht

Alle ziekenhuizen kunnen niet alle behandelingen blijven aanbieden

De Vlaamse ziekenhuizen willen graag alle behandelingen aanbieden, maar dat is niet langer houdbaar. Er moet een verdeling komen van toegankelijke basisziekenhuizen en ziekenhuizen voor (super)gespecialiseerde zorg. Dat staat in het Zorgstrategisch Plan Vlaanderen van Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

Kwaliteit in het gedrang

Vlaanderen telt 55 ziekenhuizen, verspreid over 105 ziekenhuiscampussen. Die willen allemaal graag alle vormen van zorg blijven aanbieden, maar dat is niet zonder risico. Zo voeren sommige ziekenhuizen bepaalde complexe behandelingen te weinig uit om de kwaliteit te blijven garanderen. “Het is niet omdat je in een ziekenhuis in je buurt terechtkunt dat je op een optimale manier verzorgd wordt", klinkt het bij expert Geert Peuskens van het agentschap Zorg en Gezondheid.

Ziekenhuislandschap hertekenen

Het ziekenhuislandschap in Vlaanderen zal er in de toekomst daarom anders uitzien. Vlaanderen zal opgedeeld worden in verschillende zorggebieden. Dat moet zorgen voor een aanbod op maat van de zorgnoden van de burgers. Er komt een toegankelijk basisaanbod en de expertise rond complexere behandelingen zal geconcentreerd worden in gespecialiseerde ziekenhuizen. Daarbovenop komt nog een niveau van ‘superspecialisatie’ voor heel complexe behandelingen als ernstige, chronische aandoeningen bij kinderen.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van het Agentschap Zorg & Gezondheid.


Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena