Nieuwsbericht

Al 85.000 extra levens gered in Belgie dankzij kankeronderzoek

Sinds 1990 redde kankeronderzoek maar liefst 85.000 extra levens in ons land. Tussen 2004 en 2008 zijn de sterftecijfers bv. gedaald met 4,16% en die neerwaartse trend lijkt zich verder door te zetten. Dat maakt Stichting tegen Kanker bekend.

Meer genezingen en betere overlevingskansen

Eerst het slechte nieuws: in ons land overlijden elk jaar nog altijd ongeveer 27.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Het goede nieuws: dankzij kankeronderzoek daalt dit cijfer echter gestaag. Tussen 1990 en 2014 redde wetenschappelijk onderzoek maar liefst 85.000 levens in België. Immunotherapie, radiotherapie, hormoontherapie, …: deze effectievere kankerbehandelingen zorgen voor een hogere overlevingskans.

59% van de mannen en 68% van de vrouwen zijn 5 jaar na hun kankerdiagnose nog in leven. Het aantal gewonnen levensjaren door onderzoek en nieuwe behandelingen, is zonder meer indrukwekkend volgens Stichting tegen Kanker. 

Blijven investeren

Sinds 1988 trok Stichting tegen Kanker al meer dan 150 miljoen euro uit voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker in ons land. Dat bedrag maakte 900 onderzoeksprojecten mogelijk. Om verder onderzoek te stimuleren, maakte Stichting tegen Kanker in januari 2018 een recordbedrag van 22,6 miljoen euro vrij. 

Preventieve bevolkingsonderzoeken

In het onderzoek naar kanker spelen ook de preventieve bevolkingsonderzoeken van de overheid een belangrijke rol. Hoe eerder bepaalde types van kanker opgespoord worden, hoe groter immers de kans op genezing. De Vlaamse overheid organiseert en financiert drie bevolkingsonderzoeken: een preventief onderzoek naar baarmoederhalskanker, dikkedarmkanker en borstkanker. Graag meer weten over deze preventieve onderzoeken? We sommen alles even voor je op.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Elke generatie wordt allergischer

Nieuwsberichten 6 september 2018

Het aantal mensen met een allergie blijft stijgen en elke generatie wordt ook allergischer. Op 12 jaar tijd is het aantal terugbetaalde geneesmiddelen tegen allergieën bijna verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het RIZIV waarover De Morgen bericht. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena