Nieuwsbericht

9 op de 10 Belgen liggen niet wakker van soa's

9 op de 10 Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en denken ook geen risico te lopen op een besmetting.

In november organiseren Sensoa, Plate-Forme Prévention Sida en Durex daarom de ‘Maand van de Preventie’, een campagne rond de risico’s van soa’s

Kloof tussen perceptie en werkelijkheid

Ipsos peilde bij 1.086 Belgen tussen 16 en 70 jaar naar hun perceptie en kennis over soa’s. Daaruit bleek dat 9 op de 10 respondenten zich geen zorgen maakten om besmet te raken met een soa. Sensoa, Plate-Forme Prévention Sida en Durex, de initiatiefnemers van de enquête, spreken van alarmerende cijfers. Zeker omdat de kennis van de respondenten over soa’s vrij beperkt was. Zo had 1 op de 4 geen idee hoe soa’s worden overgedragen en 1 op de 3 wist niet dat je besmet kunt raken via onbeschermde seks. Er gaapt dus een grote kloof tussen perceptie en werkelijkheid.

Preventiemaand in november

 

Er is dus nog werk aan de winkel om de Belgen bewust te maken van de risico’s van soa’s. Daarom organiseren Sensoa, Plate-Forme Prévention Sida en Durex in november de ‘Maand van de Preventie’. 500 apotheken zullen brochures over soa’s ontvangen, er komt een grootschalige Facebookcampagne en in de belangrijkste treinstations krijgen reizigers condooms en rode lintjes (symbool van de strijd tegen hiv/aids).


Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

Nieuwsberichten 7 december 2018

Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena