Nieuwsbericht

7 op de 10 Belgen willen zoveel mogelijk weten over hun DNA

Wil je graag alles weten over je DNA, het erfelijke materiaal dat je van je biologische ouders meekrijgt? 7 op de 10 Belgen antwoorden op die vraag volmondig ‘ja’. Maar die informatie zomaar delen met bedrijven is een ander paar mouwen.

Geen zaak van bedrijven

Genoomanalyse opent heel wat perspectieven voor de preventie, opsporing en behandeling van ziektes. Maar wil je wel alles weten over je DNA en je mogelijke risico op bepaalde aandoeningen? 7 op de 10 Belgen willen graag alles weten over hun genoom. Ze willen die info ook delen met hun familie (69%) en academische onderzoekers (58%). Genoominformatie delen met farmaceutische bedrijven ligt duidelijk al moeilijker (41%). 

Meer onderzoek en reflectie

De Koning Boudewijnstichting en Sciensano organiseerden ook een burgerforum om na te denken over genoomanalyse in de gezondheidszorg. Volgens de burgers is er vooral meer onderzoek en reflectie nodig over de impact van die voorspellende genoomtests op de patiënt, op de relatie van de patiënt met zijn zorgverleners, op het gebruik van data en de geïnformeerde toestemming, …

Meer info

Neem een kijkje op de site van de Koning Boudewijnstichting

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena