Nieuwsbericht

7 op de 10 Belgen vinden dat kankeronderzoek traag evolueert

7 op de 10 Belgen vinden dat het onderzoek naar kanker niet snel genoeg gaat. Nochtans is er de laatste 30 jaar nooit zoveel vooruitgang geboekt als nu, met de komst van onder meer immunotherapie. Dat blijkt uit een enquête van Ipsos, in opdracht van MSD Belgium. 

Kloof tussen perceptie en kennis

Aan de ene kant vinden 7 op de 10 Belgen dat het kankeronderzoek traag evolueert, maar aan de andere kant geloven 6 op de 10 landgenoten dat we er ooit in zullen slagen om de ziekte te overwinnen. De Belgen blijken trouwens ook een goede kennis over de ziekte te hebben. Er is dus een kloof tussen de perceptie over het kankeronderzoek en die kennis. Nochtans veroorzaakt immunotherapie momenteel een revolutie in de aanpak van kanker. Sinds kort mogen artsen deze therapie zelfs al toepassen bij longkanker.

1 op de 2 Belgen denkt ooit kanker te krijgen - opvallende cijfers!

Iets meer dan de helft van de Belgen (54%) vreest ooit zelf geconfronteerd te worden met kanker. Ze vrezen daarbij vooral de fysieke pijn (24%), gevolgd door de gevolgen voor hun familie en naasten (22%) en een vermindering van de levenskwaliteit (21%). Voor volwassenen tussen 35 en 48 jaar zijn die gevolgen voor de naaste omgeving zelfs de grootste bekommernis (28%). 
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena