Nieuwsbericht

7 op de 10 60-plussers kijken positief aan tegen ouder worden

Het kalmer aan doen, genieten van de kleinkinderen, meer tijd voor zichzelf: 7 op de 10 60-plussers kijken positief aan tegen het ouder worden. Al kan dat optimisme snel omslaan als het sociale netwerk verkleint of de gezondheid plots achteruitgaat. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van de Koning Boudewijnstichting!

Positief ingesteld

68% van de 60-plussers ziet de toekomst positief tegemoet, tegenover 28% die het eerder negatief bekijkt. 4% ziet de toekomst zelfs heel somber in. De positieve ingesteldheid van 7 op de 10 60-plussers is echter broos. Als het sociale netwerk verkleint en er duiken gezondheidsproblemen op, kan dat optimisme snel verdwijnen.

Op vele vlakken blijkt de leeftijd van 75 jaar een kantelpunt te zijn. Als mensen zich goed voorbereiden op hun oude dag, verkleint het risico op problemen wel. Ongeveer 26% van de deelnemers aan de enquête had hierrond al concrete acties ondernomen. 

Zo lang mogelijk thuis wonen

9 op de 10 ouderen die een woning bezitten, blijven daar ook na hun pensioen. Bij huurders gaat het om 7 op de 10. De drempel om over te stappen naar een kleinere woning of een andere woonvorm is dus heel erg hoog. Om thuis te kunnen blijven, willen ouderen ook de nieuwe technologieën gebruiken. 47% is bereid om elk systeem te gebruiken, als dat nodig is om thuis te blijven wonen. 

Meer info

Ontdek alle resultaten van de enquête op de site van de Koning Boudewijnstichting.

Veilig en comfortabel thuis blijven wonen: het kan met de juiste zorg en hulp. Ontdek hier het zorgaanbod en de voordelen van Partena Ziekenfonds.

 

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena