Nieuwsbericht

7 op 10 belgen vrezen kanker te krijgen

7 op de 10 landgenoten denken ooit geconfronteerd te zullen worden met kanker. Gelukkig is er ook optimisme: 60% gelooft de ziekte ook te kunnen overwinnen. Dat blijkt uit de derde ‘KankerBarometer’ van farmabedrijf MSD Belgium.

Risico op kanker overschat

Uit de enquête blijkt dat Belgen het risico op kanker overschatten. 7 op de 10 denken kanker te zullen krijgen, terwijl het in werkelijkheid bij mannen om 1 op de 3 gaat en bij vrouwen om 1 op de 4. Die angst is echter ook een goede zaak, want daardoor zijn Belgen zich beter bewust van de risicofactoren. 60% zegt niet te roken of gestopt te zijn, 46% beschermt de huid tegen de zon en 44% eet gezonder om kanker te voorkomen.

60% overwint kanker

6 op de 10 Belgen geloven dat ze kanker zullen kunnen overwinnen. Dat is geen overschatting, want 60% van de patiënten geneest effectief. Onze landgenoten blijken ook goed op de hoogte te zijn over de klassieke kankerbehandelingen als chemotherapie, radiotherapie of chirurgie. Minder vertrouwd zijn ze met immunotherapie, een relatief nieuwe, succesvolle behandeling die het immuunsysteem herstelt en boost, zodat het de kankercellen kan opsporen en vernietigen.

Preventieve onderzoeken terugbetaald

Partena Ziekenfonds voorziet 3 maal per jaar een tegemoetkoming van 10 euro per raadpleging voor een opsporing of preventief onderzoek, zoals een mammografie, spirometrietest, endoscopie, bloedonderzoek of uitstrijkje en de app Fibricheck.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena