Nieuwsbericht

65% zwangere vrouwen laat zich vaccineren tegen kinkhoest

Bijna 65% van de zwangere vrouwen laat zich vaccineren tegen kinkhoest. Daarmee lijkt het gratis vaccin sinds 1 juli 2014 zijn vruchten af te werpen. "Toch moet dat cijfer nog stijgen", zegt de Hoge Gezondheidsraad (HGR).

Geleidelijke stijging

Op enkele jaren tijd is het aantal gevaccineerde zwangere vrouwen gestegen tot 65%. Dat heeft onder meer te maken met het gratis vaccin voor volwassenen sinds 1 juli 2014. De Hoge Gezondheidsraad juicht die toename toe, maar wil dat percentage nog verder doen stijgen.

Niet enkel zwangere vrouwen

Kinkhoest komt de laatste jaren steeds vaker voor. In 2013 waren er 800 gevallen, maar in 2014 ging het om bijna 1.400 gevallen. De Hoge Gezondheidsraad roept daarom niet alleen zwangere vrouwen op om zich te laten vaccineren, maar iedereen die in de buurt komt van zuigelingen. Ook papa's en grootouders laten zich dus beter inenten. Volwassenen met kinkhoest hebben een paar weken last van een zware hoest, maar voor baby’s kunnen de gevolgen veel zwaarder zijn. In zeldzame gevallen kan kinkhoest zelfs dodelijk zijn voor zuigelingen.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Jongeren gamen gemiddeld 11u per week

Nieuwsberichten 17 juni 2019

Jongeren besteden wekelijks gemiddeld een dikke 11u aan spelletjes: op de smartphone, tablet, console of pc. Dat betekent niet dat ze gameverslaafd zijn, maar het is wel belangrijk om alert te blijven en voldoende met jongeren in gesprek te gaan. Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 jongeren van 12 tot 23 jaar.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena