Nieuwsbericht

45 mensen per dag krijgen te horen dat ze aan hartfalen lijden

Jaarlijks krijgen 16.500 Belgen te horen dat ze lijden aan hartfalen, dat zijn er iets meer dan 45 per dag. De nood aan sensibilisering is groot en daarom organiseren 24 ziekenhuizen tot 12 mei 2018 tal van activiteiten rond preventie, vroegtijdige opsporing en behandeling van deze ziekte. 

Europese aanbevelingen invoeren

 ‘Kanker van de cardiologie’, zo wordt hartfalen ook wel genoemd. Het gaat om een chronische ziekte, waarbij het hart niet genoeg bloed naar de organen kan pompen. Verschillende organisaties roepen op om de Europese aanbevelingen voor hartfalen ook in ons land in te voeren. Dat zou niet alleen vele levens redden, maar ook de kosten voor onze gezondheidszorg aanzienlijk inperken. Jaarlijks kosten de ziekenhuisopnames voor hartfalen ongeveer 152 miljoen euro, dat is een verdubbeling op 10 jaar tijd. 

Europese hartfalendagen tot 12 mei 2018

Ook sensibilisering is essentieel bij hartfalen. Want 1 op de 5 volwassenen loopt een risico op de ziekte, maar slechts 1 op de 4 weet wat hartfalen is en 1 op de 10 kan geen enkele risicofactor opnoemen.

Daarom kan je tot 12 mei 2018 in 24 ziekenhuizen terecht voor diverse activiteiten rond hartfalen: infosessies, seminaries, films, debatten, … Je vindt het volledige programma terug op www.hart-falen.be/agenda

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

Nieuwsberichten 7 december 2018

Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena