Nieuwsbericht

40.000 diabetici krijgen suikermetende pleister terugbetaald

Ongeveer 40.000 mensen met diabetes type 1 krijgen vanaf 1 juli 2016 een sensor terugbetaald die continu hun suikerspiegel meet. Het gaat om een soort pleister die ongeveer 2 weken op de huid blijft kleven. Zo is verschillende keren per dag prikken niet langer nodig.

Hoe werkt het?

Het RIZIV trekt 10 miljoen euro uit voor de terugbetaling van een nieuwe meetmethode van de suikerspiegel. Het gaat om een soort pleister die mensen met diabetes type 1 op hun arm moeten aanbrengen en 2 weken blijft kleven. In die pleister zit een piepklein naaldje dat onderhuids de suikerwaarden meet. Met een speciaal toestel kunnen deze diabetespatiënten dan zelf zien hoe hun suikerspiegel de voorbije 4u is geëvolueerd. Zo moeten ze niet langer meerdere keren per dag prikken. 

Terugbetaling

Ongeveer 40.000 mensen met diabetes type 1 krijgen de kosten van de begeleiding en het nieuwe materiaal volledig terugbetaald door hun ziekenfonds. Deze nieuwe regeling gaat in vanaf 1 juli 2016. Wie lijdt aan diabetes type 2 en minstens 3 keer per dag zijn suikerwaarden moet meten, kan de nieuwe techniek aan een sterk verminderde prijs krijgen. 

Wat krijgen diabetes-patiënten nu reeds terugbetaald?

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Suikerziekte: wat zijn de symptomen?

Suikerziekte: wat zijn de symptomen?

Blog 31 maart 2016

Diabetes wordt in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. Het is een chronische aandoening waarbij verhoogde bloedglucosewaarden de hoofdrol spelen. Maar hoe weet je nu of je diabetes hebt?  Wat zijn de symptomen? En wat is het verschil tussen type 1 en 2? We geven een antwoord op al deze vragen. 

Wat is diabetes?

Wat is diabetes?

Blog 19 oktober 2015

Diabetes is een chronische ziekte waarbij het lichaam geen of onvoldoende insuline produceert. Insuline zorgt ervoor dat de lichaamscellen glucose (suiker) opnemen uit het bloed en gebruiken als energie. Energie om te bewegen, te werken, kortom: energie om te leven.

Samen sterk bij diabetes

Samen sterk bij diabetes

Blog 2 oktober 2015

Zelfzorg staat voorop in de behandeling, maar dat betekent niet dat iemand met diabetes er alleen voorstaat. Laat je begeleiden door een team. Zorg ervoor dat je als patiënt betrokken bent bij je behandeling.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena