4 op de 10 vrouwen bereiden zwangerschap onvoldoende voor

4 op de 10 vrouwen bereiden zwangerschap onvoldoende voor

Ruim 4 op de 10 Belgische vrouwen bereiden hun zwangerschap niet voor zoals het hoort. Ze nemen niet altijd de gepaste maatregelen om de gezondheid van hun baby te bevorderen. Dat blijkt uit een studie bij 1.000 Belgische vrouwen door onderzoeksbureau iVox.

Bezoekje aan de gynaecoloog

44% van de Belgische vrouwen neemt onvoldoende maatregelen tijdens de planningsfase van de zwangerschap om de gezondheid van de baby te bevorderen. Nochtans is de periode tussen het stoppen met anticonceptie en het begin van de zwangerschap ook erg belangrijk. Een opvallend cijfer: 3 op de 10 ondervraagde vrouwen raadpleegden geen gynaecoloog bij de eerste zwangerschapsplannen. Daarnaast ging slechts 1 op de 4 vrouwen met een zwangerschapswens online op zoek naar meer info om zich goed voor te bereiden. 

Het belang van foliumzuur

Een ander belangrijk element bij een goede voorbereiding van de zwangerschap is foliumzuur. Die vitamine stimuleert de aanmaak van gezonde bloedcellen en kan geboorteafwijkingen als een open rug, hazenlip of open schedel voorkomen. Nochtans nam slechts de helft van de ondervraagde vrouwen foliumzuur tijdens de planningsfase van hun zwangerschap. Meer nog, 4 op de 10 waren er niet van overtuigd dat foliumzuur belangrijk is tijdens de planningsfase. 

Gerelateerde categorieën

Dossier zwangerschap en geboorte

Info over zwangerschap, bevalling, en het leven met een nieuwe baby. Reken ook op Partena voor kraamzorg, kinderopvang, zwangerschapsverlof en babyvoordelen.

Nieuwsbrief voor aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol informatie om van je zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Meer over zwangerschap, geboorte en baby

partena babyvoordelen
 
zwangerschapsverlof

 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena