Nieuwsbericht

3 op de 4 zwangere werkneemsters gediscrimineerd op werkvloer

Maar liefst 3 op de 4 zwangere, werkende vrouwen krijgt te maken met minstens één vorm van discriminatie op de werkvloer. Dat blijkt uit een studie van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De organisatie lanceert daarom de campagne ‘Mama blijft aan boord’.

“We zijn dolblij met de geboorte van Emma. Op het werk zijn ze dat niet”

Van de aanwerving en selectie tot het niet verlengen van een contract of zelfs ontslag: in elke fase van het tewerkstellingsproces kunnen vrouwen het slachtoffer worden van discriminatie. Uit de studie van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen blijkt dat 3 op de 4 werkneemsters te maken krijgen met minstens één vorm van discriminatie op basis van hun zwanger- of moederschap. 22% van de zwangere werkneemsters ondervindt zelfs directe discriminatie (pesten of ontslag) en 69% wordt geconfronteerd met indirecte discriminatie (bv. geen bonus door langere afwezigheid).

Bewustmaken van rechten

Het mag duidelijk zijn: discriminatie op grond van zwanger- of moederschap kan niet. Jammer genoeg durven weinig vrouwen hun rechten af te dwingen bij hun werkgever. De campagne ‘Mama blijft aan boord’ moet zwangere vrouwen daarom bewustmaken van die rechten, hen aanmoedigen om zich in te informeren en een melding in te dienen bij het Instituut. 
Mama blijft aan boord

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Kinkhoest: te weinig zwangere vrouwen ingeënt in Brussel en Wallonië

Nieuwsberichten 14 maart 2018

Amper 22% van de toekomstige mama’s in Brussel en Wallonië liet zich in 2016* inenten tegen kinkhoest… tegenover 69% in Vlaanderen. Dat is erg weinig, want deze luchtweginfectie is in opmars en kan voor ernstige complicaties zorgen bij zuigelingen. Om onze baby’s vanaf de geboorte te beschermen raden de Onafhankelijke Ziekenfondsen alle zwangere vrouwen aan om zich tijdens de zwangerschap te laten vaccineren.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena