Nieuwsbericht

2 op de 3 werknemers willen gezonder kunnen eten op het werk

Ongeveer 2 op de 3 werknemers zouden gezonder eten op het werk als hun werkgever zou investeren in gezonde voeding. Daar knelt het schoentje echter. Amper 30% van de werkgevers besteedt daar aandacht aan. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 werknemers in opdracht van Delta Lloyd.

Bijna 4 op de 5 werknemers ontevreden

Evenwichtige voeding is een essentieel ingrediënt van een gezonde levensstijl. Volgens veel werknemers investeert hun werkgever echter niet genoeg in gezonde voedingsmiddelen. Amper 19% is tevreden over de mogelijkheden op de werkvloer om zijn gezondheid op peil te houden. Zo biedt amper 30% van de werkgevers fruit en andere gezonde voedingsproducten aan. Nochtans geven ongeveer 2 op de 3 werknemers aan dat ze gezonder zouden eten als ze daartoe de mogelijkheid hadden op het werk.

Win-win

Volgens Lieven Annemans, gezondheidseconoom aan de Universiteit Gent, daalt de BMI van werknemers met 5% als ze werken in een omgeving waarin ze gestimuleerd worden om gezond te eten. Investeren in gezonde voeding op de werkvloer is dan ook positief voor zowel werkgever als werknemer. Gezondere werknemers voelen zich beter in hun vel, zijn minder vaak ziek en presteren beter op lange termijn.

Gezonde voeding Vitality

Waarom Partena Vitality

Fitte medewerkers in een gezond bedrijf

Gezonde en gevarieerde voeding is nodig om goed te functioneren. Ook op het werk is er ruimte voor gezond eten. Samen met jou bekijken we hoe je werknemers een gezonde voeding kunnen combineren met hun job.

Kies voor Partena Vitality

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena