Nieuwsbericht

2 op de 3 Belgen denkt ooit kanker te krijgen

62% van de Belgen denkt ooit geconfronteerd te worden met kanker. Dat blijkt uit een enquête van Ipsos. Toch is er reden tot optimisme: de testresultaten van behandelingen met immunotherapie zijn veelbelovend.

Bang voor dodelijke afloop

De schrik voor kanker zit er goed in bij de Belg. 62% schat de kans hoog tot heel hoog in om ooit geconfronteerd te worden met de ziekte. Vooral de mogelijke dodelijke afloop zorgt voor angst bij vele landgenoten. Daarnaast zijn ze vooral bang voor de impact van kanker op hun gezin.

Op de 3e plaats komt de schrik voor pijn en een slechtere levenskwaliteit. Toch is de Belg geen doemdenker over de hele lijn: 64% van de deelnemers aan de enquête denkt dat onderzoek kanker ooit uit de wereld kan helpen, maar wel slechts op lange termijn. 

Nieuwe perspectieven met immunotherapie

Gelukkig staat het kankeronderzoek niet stil. De testresultaten van een behandeling met immunotherapie zijn zeer bemoedigend. Dat blijkt uit een analyse van Professor Bart Neyns en zijn team van het UZ Brussel. Bij meer dan 1 op de 3 patiënten met huidkanker in een gevorderd stadium werd de ziekte op die manier overtuigend teruggedrongen. In tegenstelling tot chemotherapie stimuleert immunotherapie het immuunsysteem van de patiënt, zodat het de tumor aanvalt zonder de gezonde cellen te beschadigen.

Stichting tegen Kanker geeft op hun website meer informatie over immuuntherapie.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Hospitalisering

Wat te doen bij een ziekenhuisopname?

Een ziekenhuisopname: de kans is groot dat je er ooit wel eens mee te maken krijgt. Of het nu gaat om een onverwachte of lang geplande opname: er zijn enkele belangrijke zaken die nuttig zijn om te weten.

Wat na kanker

Wat na kanker?

Er bestaat veel informatie over kanker zelf en hoe deze ziekte te overwinnen of te voorkomen. Maar hoe moet je omgaan met de emoties ná het overwinnen van kanker?

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena