Nieuwsbericht

1 op de 3 vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgt blijvende (pre)diabetes

Maar liefst 1 op de 3 Vlaamse vrouwen met zwangerschapsdiabetes ontwikkelt binnen de 6 jaar prediabetes of diabetes. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Diabetes Liga vzw. Deze organisatie volgt intussen al meer dan 8.000 vrouwen met zwangerschapsdiabetes op. 

Zoet Zwanger

Zes jaar geleden startte Diabetes Liga vzw ‘Zoet Zwanger’, een project dat het aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes in kaart brengt en hen bewust maakt van hun risico op blijvende diabetes type 2. Van alle vrouwen die Diabetes Liga vzw opvolgt, heeft intussen 35% diabetes type 2 of prediabetes (een voorstadium van de ziekte) ontwikkeld. “Het gaat om jonge vrouwen met een enorm hoog diabetesrisico die we zonder ons project in veel gevallen zouden hebben gemist”, klinkt het bij Diabetes Liga vzw. 

Betere preventie voor risicogroepen

Volgens Diabetes Liga vzw richten we ons nog te vaak op de behandeling van mensen die al diabetes hebben. En dat terwijl de juiste leefstijlmaatregelen de kans op diabetes kunnen halveren bij risicogroepen als vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Vandaar het project ‘Zoet Zwanger’, maar dat is niet voldoende. Daarom bekijken Diabetes Liga vzw en Minister Vandeurzen hoe ze de komende jaren nog een versnelling hoger kunnen schakelen met diabetespreventie.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Regeling voor adoptieverlof versterkt sinds 2019

Nieuwsberichten 13 augustus 2019

Sinds 1 januari 2019 is het recht op adoptieverlof flink uitgebreid, zowel voor werknemers als zelfstandigen. Zo hangt de maximumduur niet langer af van de leeftijd van het geadopteerde kind. Elke adoptieouder heeft nu altijd recht op maximaal 6 weken adoptieverlof. De belangrijkste veranderingen in een notendop!

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena